2021-07-28 13:39:50• hírek • Szatmár.ro

Több rendezvénnyel is készül az idei évre a forrásközpont

A Megyei Hagyományőrző Forrásközpont vezetőjének, Robert Laszlonak az éves kiértékelését végezte el a Szatmár Megyei Tanács szakbizottsága - tájékoztat közösségi oldalán a megyei önkormányzat.

Az igazgató beszámolt az elmúlt év megvalósításairól, illetve bemutatta a jövőre vonatkozó terveket is.


Robert Laszlo ismertette, hogyan alkamazkodott az általa vezett intézmény a pandémiás időszakhoz, mely számos tavalyi rendezvény megszervezését gátolta. Elmondta: a világjárvány arra kényszerítette őket, hogy rendezvények helyett a kulturális örökségfeltárása és megismertetése, illetve különböző albumok és könyvek szerkesztése és kiadása felé orientálódjanak. Ugyanakkor 2020-ban az intézmény égisze alatt és a Megyei Tanács anyagi támogatásával 23 havi és trimesztriális kiadványt jelentettek meg mintegy 40 alkalommal. A „Doruri Sătmărene” néptáncegyüttes megalapítása révén pedig elérte, hogy a fiatalok is betekintést nyerjenek a néptánc világába.


Az idei terveket illetően az intézményvezető elmondta: több esemény is szerepel a terveik között, természetesen a COVID-19 szabályok szigorú betartása mellett.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: